Pàgines

dilluns, 11 de març de 2013

Dia Internacional de les Dones a les Borges Blanques

L’acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones que es va dur a terme a les Borges Blanques estava organitzat pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de les Garrigues i la Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges Blanques, i va comptar amb la col·laboració del CPNL, l'Associació de Dones La Rosada i l’Ajuntament de les Borges Blanques.
La vetllada va començar amb la lectura del Manifest amb motiu del 8 de març de 2013 de la Federació de Municipis de Catalunya a càrrec d’una representant de l'Associació de Dones La Rosada, Trini Boldú.
Tot seguit la moderadora de la taula, Anna Rufié, va recitar el poema Venus de les Garrigues, que havia escrit per a l'ocasió i que podeu trobar amb imatges i musicat al Youtube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oAu2046n0Ww).
A continuació les ponents van fer diverses intervencions per donar una perspectiva des de diversos àmbits de la importància de la dona en la literatura:
- la senyora Pepita Falguera, professora al Col·legi Mare de Déu de Montserrat, responsable de la biblioteca escolar i encarregada de fomentar la lectura infantil i juvenil a l'escola;
- la senyora Beatriu Caicedo, llicenciada en història moderna i gestora cultural a l'Editorial Fonoll de Juneda;
- la senyora Montserrat Gilabert, llicenciada en filologia catalana i responsable del SCC de les Garrigues;
- la senyora Antònia Capdevila, diplomada en biblioteconomia i llicenciada en documentació, i directora de la Biblioteca Pública de Lleida,
- i les senyores Maibe Pelegrí i Leonor Puig, coordinadores del grup de lectura Llegim i + de la Biblioteca.
L’acte va cloure amb la lectura de dos poemes escrits especialment amb motiu d'aquest acte a càrrec de la seua autora, Carme Griñó.
 Des del SIAD volem agraïr especialment la col.laboració de totes les dones que van participar en l'acte. GRÀCIES VENUS DE LES GARRIGUES!