Pàgines

dimecres, 13 de març de 2013

Xerrada sobre “Dona, maternitat i treball. Estratègies per l’autocura.


Dia: avui, 13 de març de 2013

Horari: de 18 a 19.30 hores

Lloc: Servei d’Intervenció Especialitzada de Lleida (SIE) Lleida.
Rambla Ferran 43, Baixos. Lleida

Comentari: La  crisis econòmica actual agreuja i dificulta el desenvolupament en igualtat per a les dones. En un marc on les exigències laborals i socials desiguals ja existien i on el pes requeia sobre les dones s’hi suma ara una crisis econòmica i de valors que complica i alenteix més aquesta evolució.
Per això cal posar sobre la taula aspectes que hi influeixen com la identitat femenina i els rols de gènere; la conciliació i la divisió sexual del treball.
Parlarem del mercat de laboral i de les dificultats de les dones per accedir a determinats llocs de treball o sectors, el que s’anomena efecte sostre de vidre i el terra enganxós.
Que suposa ser dona avui? i mare? Quins drets laborals tenim? Els professionals del SIE de Lleida ens parlaran d’aquest tema, incidint en l’àmbit laboral , jurídic i social i  finalment ens donaran algunes estratègies d’autocura dirigides a dones.
Volem aprofundir i seguir visualitzant els obstacles que han de superar les dones actualment agreujat pel panorama de crisis actual.